top of page

Tejszínes-fokhagymás csirkés tészta Chimax fokhagymás cseppel

  • Szerző képe: Szőke Ákos
    Szőke Ákos
  • márc. 19.
  • 1 perc olvasás

Krémes fokhagymás csirkés tészta tányéron, petrezselyemmel díszítve, mellette Chimax fokhagymás csepp

Ha odavagy a gazdag fokhagymás ízekért, ezt a receptet neked találták ki! A Chimax fokhagymás csepp intenzív aromája tökéletesen kiemeli az ízeket, miközben a tejszínes csirkés tészta krémes és ínycsiklandó marad.


Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 250 g tészta (pl. penne vagy linguine)

  • 2 db csirkemellfilé, felkockázva

  • 200 ml tejszín

  • 1 tk Chimax fokhagymás csepp

  • 50 g reszelt parmezán

  • 1 ek olívaolaj

  • Só, bors ízlés szerint

  • Friss petrezselyem a tálaláshoz


Elkészítés:

  1. Főzd meg a tésztát enyhén sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.

  2. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a csirkét, amíg aranybarna nem lesz.

  3. Öntsd rá a tejszínt, majd adj hozzá 1 teáskanál Chimax fokhagymás cseppet, és főzd 2-3 percig.

  4. Forgasd bele a leszűrt tésztát, majd add hozzá a reszelt parmezánt, és keverd jól össze.

  5. Ízesítsd sóval, borssal, majd tálald friss petrezselyemmel megszórva.


🔥 Extra tipp: Ha szereted az igazán pikáns ízeket, tehetsz még egy kis plusz Chimax Sriracha szószt a tetejére!


Jó étvágyat! 🍽️😋


Comments


bottom of page