top of page

Édes-csípős tofu stir-fry

  • Szerző képe: Szőke Ákos
    Szőke Ákos
  • júl. 9.
  • 2 perc olvasás
vegán tofu stir fry

Gyors, ízes és vegán vacsora Chimax chili szósszal


Ha olyan vacsorára vágysz, ami gyors, mégis tele van karakteres ízekkel, ne keress tovább! Ez az édes-csípős tofu stir-fry a Chimax édes-csípős chili szósszal készül, amely tökéletesen egyensúlyoz az édes, pikáns és enyhén fokhagymás jegyek között. A recept vegán, de garantáltan elnyeri a húsimádók tetszését is!


Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 250 g tofu (keményebb, sütésre alkalmas típus)

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

  • 1 evőkanál semleges ízű olaj (pl. napraforgó vagy repce)

  • 1 közepes sárgarépa, vékony csíkokra vágva

  • 1 piros kaliforniai paprika, csíkokra szeletelve

  • egy marék brokkolirózsa

  • 3–4 evőkanál Chimax édes-csípős chili szósz

  • opcionálisan pár csepp Chimax paprika olaj a tálaláshoz extra csípősségért


Elkészítés lépésről lépésre:

  1. Tofu előkészítése: A tofut vágd kb. 1,5 cm-es kockákra. Forgasd össze a szójaszósszal, majd szórd meg kukoricakeményítővel, hogy minden oldalát vékony réteg fedje.

  2. Pirítsd ropogósra: Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon pirítsd a tofukockákat aranybarnára, minden oldalukat. Vedd ki, és tedd félre.

  3. Zöldségek pirítása: Ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg először a sárgarépát, majd add hozzá a kaliforniai paprikát és a brokkolit. Pirítsd őket 3–4 percig, amíg enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

  4. Összeállítás: Add vissza a tofut a zöldségekhez, és locsold meg Chimax édes-csípős chili szósszal. Keverd össze alaposan, majd pirítsd még 1–2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

  5. Tálalás: Főtt jázminrizzsel vagy woktésztával tálald. Ha szereted az extra csípőset, cseppents rá Chimax paprika olajat, vagy kínáld mellé Chimax sriracha szószt.


Miért pont a Chimax szószok?

A Chimax chili szószok, sriracha szószok és paprikaolaj cseppek nemcsak pikánsak, de harmonikusan egészítik ki az ázsiai ihletésű ételeket. Akár egy gyors wokos vacsorát dobnál össze, akár grillezett zöldségeket vagy sült húsokat ízesítenél, a Chimax szószok mindig biztos pontot jelentenek a konyhában.


Tipp: Próbáld ki ugyanezt a receptet csirkemellből vagy garnélából is – a Chimax édes-csípős chili szósz minden verzióhoz tökéletesen illik!


Comments


bottom of page