Ropogós Thai Csirke Chimax Édes-Savanyú Chili szósszal
- Szőke Ákos
- márc. 19.
- 1 perc olvasás

Ha szereted a thai konyhát, ezt a receptet imádni fogod! A ropogós csirkehús, a friss zöldségek és a Chimax Édes-Savanyú Chili Szósz tökéletes harmóniát alkotnak. Ez az étel nagyon könnyen elkészíthető, mégis különleges és izgalmas ízélményt nyújt!
Hozzávalók:
2 db csirkemell (felcsíkozva)
3 ek kukoricakeményítő
1 tojás
½ tk só
½ tk bors
Olaj a sütéshez
Szószhoz:
4 ek Chimax Édes-Savanyú Chili Szósz
1 ek szójaszósz
1 tk frissen reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma (aprítva)
1 tk rizsecet
1 tk méz
Tálaláshoz:
Párolt jázmin rizs
Szeletelt újhagyma
Pirított szezámmag
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a csirkecsíkokat a kukoricakeményítővel, a tojással, sóval és borssal, majd hagyd állni 10 percig.
Forró olajban süsd aranybarnára a csirkét, majd szedd ki egy papírtörlőre.
Egy serpenyőben keverd össze a Chimax Édes-Savanyú Chili Szószt a szójaszósszal, gyömbérrel, fokhagymával, rizsecettel és mézzel. Melegítsd össze, amíg kissé be nem sűrűsödik.
Forgasd bele a ropogós csirkét, hogy mindenhol bevonja a szósz.
Tálald párolt jázmin rizzsel, szórd meg újhagymával és szezámmaggal.
Jó étvágyat! 🍽️😋
Comments