top of page

Ropogós Thai Csirke Chimax Édes-Savanyú Chili szósszal

  • Szerző képe: Szőke Ákos
    Szőke Ákos
  • márc. 19.
  • 1 perc olvasás

Ropogós thai csirke tányéron, párolt jázmin rizzsel, szeletelt újhagymával és pirított szezámmaggal díszítve, mellette Chimax Édes-Savanyú Chili Szósz üveg

Ha szereted a thai konyhát, ezt a receptet imádni fogod! A ropogós csirkehús, a friss zöldségek és a Chimax Édes-Savanyú Chili Szósz tökéletes harmóniát alkotnak. Ez az étel nagyon könnyen elkészíthető, mégis különleges és izgalmas ízélményt nyújt!


Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell (felcsíkozva)

  • 3 ek kukoricakeményítő

  • 1 tojás

  • ½ tk só

  • ½ tk bors

  • Olaj a sütéshez


Szószhoz:

  • 4 ek Chimax Édes-Savanyú Chili Szósz

  • 1 ek szójaszósz

  • 1 tk frissen reszelt gyömbér

  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)

  • 1 tk rizsecet

  • 1 tk méz


Tálaláshoz:

  • Párolt jázmin rizs

  • Szeletelt újhagyma

  • Pirított szezámmag


Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a csirkecsíkokat a kukoricakeményítővel, a tojással, sóval és borssal, majd hagyd állni 10 percig.

  2. Forró olajban süsd aranybarnára a csirkét, majd szedd ki egy papírtörlőre.

  3. Egy serpenyőben keverd össze a Chimax Édes-Savanyú Chili Szószt a szójaszósszal, gyömbérrel, fokhagymával, rizsecettel és mézzel. Melegítsd össze, amíg kissé be nem sűrűsödik.

  4. Forgasd bele a ropogós csirkét, hogy mindenhol bevonja a szósz.

  5. Tálald párolt jázmin rizzsel, szórd meg újhagymával és szezámmaggal.


Jó étvágyat! 🍽️😋

Comments


bottom of page