top of page

Pikáns Mézes-Chilis Lazac Chimax Édes-Chili Szósszal

  • Szerző képe: Szőke Ákos
    Szőke Ákos
  • márc. 19.
  • 1 perc olvasás
Aranybarnára sült mézes-chilis lazacfilé tányéron, szezámmaggal és friss korianderrel díszítve, mellette Chimax Édes-Chili Szósz üveg

Ez a recept tökéletes választás, ha valami gyors, mégis különleges fogásra vágysz. A Chimax Édes-Chili Szósz mézes és szójaszószos mázzal különlegessé varázsolja a lazacot, amely így édes, enyhén csípős és tökéletesen szaftos lesz.


Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 db lazacfilé

  • 2 ek Chimax Édes-Chili Szósz

  • 1 ek méz

  • 1 ek szójaszósz

  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)

  • 1 tk friss gyömbér (reszelve)

  • 1 ek friss citromlé

  • 1 ek olívaolaj

  • Szezámmag és friss koriander a tálaláshoz


Elkészítés:

Előmelegítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.


Máz elkészítése: Egy kis tálban keverd össze a Chimax Édes-Chili Szószt, a mézet, a szójaszószt, a fokhagymát, a gyömbért és a citromlevet.

Lazac előkészítése: Helyezd a lazacfiléket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend rájuk a fűszeres-mézes mázat.Sütés: Süsd a lazacot 12-15 percig, amíg a teteje kissé karamellizálódik és a hal könnyen széthúzható.


Tálalás: Szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel, majd tálald párolt rizzsel vagy friss salátával.


✨ Tipp: Ha még ropogósabb kérget szeretnél, az utolsó 2-3 percben kapcsold be a grill fokozatot!


Jó étvágyat! 🍽️😋





Comments


bottom of page