Füstös krémleves sült paprikából Chimax Füstös Cseppel
- Szőke Ákos
- márc. 19.
- 1 perc olvasás

Ha szereted a gazdag, füstös ízeket, ezt a krémlevest imádni fogod! A sült paprika természetes édessége és a Chimax Füstös Csepp karakteres aromája tökéletesen kiegészítik egymást, így egy igazán különleges és melengető fogást készíthetsz el. Ez a leves nemcsak egy hideg napra ideális, hanem bármilyen alkalomkor szuper lehet az ebédlőasztalon!
Hozzávalók:
4 db piros kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma (aprítva)
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
2 ek olívaolaj
500 ml zöldségalaplé
100 ml főzőtejszín
1 tk füstölt paprika
1 tk só
½ tk bors
5-6 csepp Chimax Füstös Csepp
Elkészítés:
A paprikákat 220°C-os sütőben süsd addig, amíg a héjuk megfeketedik (kb. 20 perc), majd tedd őket egy zárható edénybe, hogy a gőzben felpuhuljanak. Ezután húzd le a héjukat.
Egy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, és párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát.
Add hozzá a sült paprikát, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd öntsd fel az alaplével.
Főzd 10 percig, majd turmixold simára.
Öntsd hozzá a tejszínt, és adj hozzá pár csepp Chimax Füstös Cseppet, hogy még karakteresebb füstös ízt kapjon.
Melegítsd össze, de ne forrald fel.
Tálald friss kenyérrel és egy kis extra Chimax Füstös Cseppel a tetején!
Jó étvágyat! 🍽️😋
Comentários