top of page

Füstös krémleves sült paprikából Chimax Füstös Cseppel

  • Szerző képe: Szőke Ákos
    Szőke Ákos
  • márc. 19.
  • 1 perc olvasás

Pikáns sültpaprika krémleves, zamatos és füstös ízekkel, kápiapaprikából készült, tejszínnel gazdagítva.

Ha szereted a gazdag, füstös ízeket, ezt a krémlevest imádni fogod! A sült paprika természetes édessége és a Chimax Füstös Csepp karakteres aromája tökéletesen kiegészítik egymást, így egy igazán különleges és melengető fogást készíthetsz el. Ez a leves nemcsak egy hideg napra ideális, hanem bármilyen alkalomkor szuper lehet az ebédlőasztalon!


Hozzávalók:

  • 4 db piros kaliforniai paprika

  • 1 fej vöröshagyma (aprítva)

  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)

  • 2 ek olívaolaj

  • 500 ml zöldségalaplé

  • 100 ml főzőtejszín

  • 1 tk füstölt paprika

  • 1 tk só

  • ½ tk bors

  • 5-6 csepp Chimax Füstös Csepp



Elkészítés:

  1. A paprikákat 220°C-os sütőben süsd addig, amíg a héjuk megfeketedik (kb. 20 perc), majd tedd őket egy zárható edénybe, hogy a gőzben felpuhuljanak. Ezután húzd le a héjukat.

  2. Egy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, és párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát.

  3. Add hozzá a sült paprikát, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd öntsd fel az alaplével.

  4. Főzd 10 percig, majd turmixold simára.

  5. Öntsd hozzá a tejszínt, és adj hozzá pár csepp Chimax Füstös Cseppet, hogy még karakteresebb füstös ízt kapjon.

  6. Melegítsd össze, de ne forrald fel.

  7. Tálald friss kenyérrel és egy kis extra Chimax Füstös Cseppel a tetején!


Jó étvágyat! 🍽️😋



Comentários


bottom of page